Harini aku cuma mahu letak ini




Apa nih???
1) Satu laman web yang meempopularkan blog2... ni address nye :--> http://gengblogger.com

2) Sedikit Sebanyak Sebanyak blog traffik korang akan meningkat kalau korang msuk GengBlogger
3) Hanya tiga simple step --> daftar, login and Ping
4) Setiap entri yang diPing akan terletak dalam GengBlogger dan TIDAK MUSTAHIL rakan2 blogger yang lain menerjah ke blog anda...



Okey..cite pasal pic kat atas plak...

1)aku namakan tagline nih sebagai Through My Blogz!!!
2)harap2 aku terpilih...
3)Aku sengaja pilih last2last minit..sebab aku suka wat keje last minit...
4) SUMPAH! Idea ni aku terlintas mase dgar lagu Bunkface...harap2 okey ye....
5) okeyy..sapa suka angkat tangan....
kuyie

Gua hanya nak post gambar2 yang terhangat sepanjang 2009...ni kira countdown r...

ok layan...sila tegok samapi habis ok..ader gambar panassssss! nak tengok gambar???klik laaaa sini



Kali ni gua malas da nak marah kat SAUDARI O*g tuh...
Gua nak layan video lawak..
ni gua embed dari youtube..wahahahah~



*gua ader citer yang terbaru pasai o*g n rakan2nya kat umt..tapi xtau nk publish atau tak...tunggu je la yerr~

kuyie

Bini Namewee???



aku panas...
aku panas...
sekali lagi aku panas....
aku malas cakap bnyak dah...
ni gambar bini namewee.......





Kenapa la diorang suka mempersoalkan Bangsa Melayu...Selama aku hidup 21 tahun tak pernah aku nak persoalkan Bangsa mereka....Kalau kau nak kutuk Bangsa aku pon jangan la terbuka sangat...Kang xpasai2 ne ISA..mak bapak ko la plak terhegeh-hegeh..mintak ampun..mintak maaf...jumpa menteri ni..menteri sana..jumpe kabel....jumpa usb...wohhhhhaaa~

*saudari tersebut merupakan pelajar IPTA universiti Malaysia Terengganu
*IPTA bukan IPTS...ko nak kutuk2 kerajaan la plak...da tak cukup istimewa ke orang bagi ko tempat blaja..tempat duduk...tempat tinggal..ni ko wat tempat baru untuk kitorang..tempat kutuk...farkkkk!
*lelaki tersebut..kawan saudari tersebut...tak tau orang mana..Malaysia ke ________ ???


kuyie

Karaoke Si Betina

Ini adalah entri yang sangat KEJAM dari aku..Kuyie
hahahaha

*gelak jahat*

Nah amik kau....aku kasi ini kat kau...Sape suruh ko Karaoke malam-malam buta...Siap la kau...Aku da prepare baik punye plan..dengar je suara Si Betina ni..hahaha..memang xbernyawa la jawabnya... (baca lagi...


Tembusnya KB Mall

KB Mall runtuh..KB mall runtuh..
KB mo rutoh..KB mo rutoh....(bhs kelate)
pekik orang ramai...
semua datang..semua larii..
jem..
kota bharu jem..nape
eksiden..
kt mana??? DALAM KB MALL...waaaaaaaaaaaa~
ya
DALAM KB MALL....kereta terbang dl KB MALL

tamat cerita.....

ini gambar nyer...


 







*alfatihah kepada pelajar masterskill yang terkorban...dan yang cedera diharapkan dapat diselamatkan
*kepada pemandu tersebut..lari la ke hujung dunia sekali pon..ada tetap akan dicari.teeeet~
*nk tgok video pi kt youtube....okeh








Jom Join Contest "Hidup Berani Untuk Gagal"
sebanyak RM3750 hadiah ditawarkan kepada pemenang anjuran denaihati..
jika anda mengetahui contest tersebut dari TERATAK MAYA..sila nyatakan di entri anda
"Saya Mengetahui Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari Teratak Maya (http://jangemakesemut.blogspot.com)

kuyie

Hidup Berani Untuk Gagal

~Bermulalah hikayat 1001 Cerita~
~Hidup Berani Untuk Gagal~


Apa itu HIDUP
Apa itu BERANI
Apa itu GAGAL


Hidup...
semua makhluk yang bernyawa dikatakan hidup..tapi sejauh mananakah seseorang itu mampu hidup...sejauh manakah yang dapat makhluk yang bernyawa itu meneruskan hidup..
Hidup bukan hanya menghirup Oksigen dan menghembuskan Karbon Dioksida...
Hidup juga bukan hanya mengambil makanan dan mengeluarkannya kembali....
Hidup adalah satu laluan yang ditempuh makhluk yang bernyawa..Adakah laluan itu makhluk itu BERANI melaluinya????????

Berani....
*Begheng..
*Gedebe...
*Nelang...
Mempunyai maksud yang sama....Sifat yang mempunyai kekuatan untuk menempuh sesuatu...tidak Gentar..manakala lawannya adalah Takut... Dan Kebiasaanyya manusia sering TAKUT pada GAGAL... Gagal????? ya..GAGAL..

Gagal....
Manusia malu menyebut gagal...manusia malu bertemu gagal..dan manusia amat takut jika GAGAL...Gagal merupakan suatu suasana yang tercipta apabila makhluk yang menghajati sesuatu namun tidak kesampaian...kesian....

HIDUP,BERANI dan GAGAL....
Jika dijadikan satu ayat dari ketiga-tiga perkataan tersebut, ia dapat mencetuskan satu frasa yang membangkitkan manusia dari terlena...terjaga..tersedar...bingkas...

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL...HIDUP BERANI UNTUK GAGAL...HIDUP BERANI UNTUK GAGAL..YA...HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Situasi 1 HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
seorang anak kecil berusia kurang 1 tahun...mula merangkak....ibunya gembira..ayahnya juga..anaknya mula merangkak sekeliling rumah..dari merangkak secara perlahan hinggalah merangkak secara pecut..dan siayah mengharapkan anaknya cepat berjalan.. akhirnya anak tersebut mula menyentuh dinding..xleh nk lalu ni,bisik hati kecilnya...ditekan dinding tersebut..keras..diletakkan kedua2 tangan..keatas demi keatas..terasa badanya melonjak ke atas...dia berdiri..mcm ibu..macam bapa..tiba-tiba...bannnngggggg...jatuh terlentang...waaaaaaaaaaaaaaaaa~ (kegagalan pertama)

Situasi 2 HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
anak kecil tadi mula belajar berdiri...mula-mula dengan bantuan dinding,kerusi,sofa atau apa yang dapat menyokong dia..dia mula meniru aksi ayah dan ibunya...bergerak dengan hanya menggunakan dua kaki..difikirannya hanya mahu tiru ibu...mahu tiru ayah..lalu bermulalah era "berjalan" bagi sikecil tersebut..dan tiba-tiba.....banggggggggg~ jatuh meniarap..bibir pecah...kepala benjol...waaaaaaaaaaaaaa~ (kegagalan kedua)

Situasi 3 HIDUP BERANI UNTUK GAGAL
anak kecil mula meningkat usia..dia kini dah boleh berjalan...berlari...panjat pokok...naik basikal...dari merata tempat..hanya berbekalkan keberanian menempuh kegagalan...dan kini umurnya dewasa...dewasa..sama macam ayah..sama macam ibu..semakin meningkat dewasa..perasaan beraninya hilang..ghaib...pudar...
jika dulu.. bila masa kecil..dia jatuh untuk kali pertama..dia bangun..jatuh untuk kali kedua..dia bangun..jatuh untuk kali ketiga..juga dia bangun..tak serik..BERANI..tiada siapa yang ajar..namun kini..kenapa ramai orang dewasa tidak BERANI untuk GAGAL...jika anak kecil tadi tidak berani..sudah tentu tidak ada manusia HIDUP yang boleh berjalan....renung-renungkan...sesungguhnya kita harus
HIDUP BERANI UNTUK GAGAL....

                                            ****************Tamat Entri****************

Penerangan Ringkas
1)Cerita ditulis oleh tuan punya blog sendiri..Kuyie...
2)Entri tersebut tercipta kerana adanya Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL yang terbit dari Denaihati.
3)Saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog Teratak Kasih Zie Fauzi  

4)Hadiah-hadiah Contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" adalah ditaja oleh :-
        i) DSGClicks
        ii)Berani Gagal Network
       iii)One Malaysia Blogshops
       iv)Anisha Online Mall
       v) Saudacare

5)Jom join ramai2 contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL nih..baru meriah...

6)Dan jika mana yang mahu join contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ini dan mengetahuinya dari Blog ini sila tulis  :-

Saya Mengetahui Contest 
HIDUP BERANI UNTUK GAGAL dari blok
TERATAK MAYA (http://jangemakesemut.blogspot.com)

Hidup Berani Untuk gagal

entri2 ini ditujakan khas kepada pelajar lepasan sekolah/matrikulasi/universiti yang benci suka menjawab EXAM..wohhaaaaa!!!
(ader ke org suka jawab exam)
k ni adelah soklan yg aku dapat dari mana ntah (masa melayari net-net aritu)...agak sukar dan tak tercapai oleh akalku...pape pon try korang usha lu soklan dier...soklan A-Level tuh...wahahahah~

ujian peperiksaan,soalan bocor,a-level

hah~ aamacam soklan dia...cepat pikir2kan..nanti aku bagi jawapannya..lalalalala~ ermmmm para penjawab (adeka) bleh la merujuk mana2 toyol kalo nak..okeh...aku xmarah....kalo nk tau jawapannya hehehehe~ baca lagi????

lemasss~

awak....

yerrr....

knapa xupdate blog????

saya xupdate blog.....??

a'ah..errr nape???

saya bizi la awk...streamix kt umh cam haram (sekarang pon saya kt SISI (cybercafe)....nnti sy update ehhhh~



*kate2 diatas bknlah dari perbualan aku bersama awek2ku mahupun rakan2ku...ia hanyalah monolog dalaman (cehhhh!)



**************Tamat Cerita di atas****************



ini cerita baru..

aku alami....

bila???

rahasia.......okeh



dia: ape awk buat nih...

aku: xde ape....saje

dia: awak..kalo awak nk tnye..tnye la...sy xmarah.. (tibe2 soh tnye beliau)

aku: okey..sy tnye...awk..bleh ke kalo kita wat menda ni xpakai mende nih....

dia: weh..kepala hotak awk..sape yg ajar...awk ni da bpe tahun belajar...takkan xtahu2 lagi...mengarottttttt~

aku: aik...tadi soh tnye...pastu marah plak....celaka ko (kate2 kesat terbit dalam hati)

dia: lenkali jgn pandai2...xtahu tnya...

aku: kalo da tnye... cam HARAM jwpn ko...ape kes????



*sesungguhnya aku xpaham manusia jenis diatas..bila dia kate kalo xtau apa2 tnye..tapi bila kita tnya...jawapan dia....menyakitkan hati....





**************Tamat Cerita di atas****************



Sekarang da musim hujan kt pantai timur.....

kalo kt umh...kompem ade pesta angkat kain...

awek2 selak kain smpai paras paha..ape kes????
geng2 jantan lepak..bukan tgok air tapi tgok _______.

aku????



*cerita diatas cuma mengingatkan...

adik2..kakak2...

tolong jgn pegi kt tmpat naik air..pastu lalu kwasan air..selak..selak...cissss~
aku takot jantan2 yang akan lemas.....




**************Tamat Cerita di atas****************






*ape yg korang nmpak kt imej kt atas nih...tolong aku.......aku da pening..waohaaaa~
*update: aku terpaksa buang imej asal..aku ganti yg baru okeh...hahaha~



kuyie


*eksklusif@Teratak Maya..video yg xpernah lg org tgok....kalo korang da tgok bgtau komen kt aku....okeh...
*entri ini dibuat mase aku ngah tensen study....



kuyie




*embed dr youtube....aku malas komen jika aku komen mybe ade yg akan pengsan...


kuyie

salam...
hari ni aku nak try tutorial drpd unwanted86 ok...kalo sape yg berminat aku nk share gak tutorial ni....sape nak angkat tangan letak komen okeh...baru aku tau...da malas nk bebel...kita tgok gmbar yg paling besh yg aku ader...
sila klik pada imej di bawah yer...





*jgn malu..jgn segan komen saje yer...

atmosfera: Sejuk..baru pas hujan
mood : bengang dapat jawab exam..tapi xtau jawapan tu betol ke salah...
tarikh : penting kah???


ceritanya bermula....

aku sign in email (yahoo)...n aku tgok snarai list contact..hmmmm ramai gle online...bleh masuk garisan barisan line nih...
haaaa~

lalu aku klik 2 kali kat sorang member..kawan SELIBIK SEBILIK...di ulang SEBILIK...bukan awek...bukan makwe...bukan chentaku...tapi exRumet...time tu emoticon kt seblah name dier warna kuning n tengah senyum (koya kiut ko emoticon)



aku msg: salam...wat pe bro...
dia balas: salam...woooo...xde wat pe saje...on9

aku msg: oh, pe cer ko...okeh...
dia balas: hahaha~ aku cmni r...cam dulu...

aku msg: ko ktne nih???umah sewa ker....awek cmne okeh????

dia blas:hahaha~ xabeh2 ko nih...


tibe2...

dia balas: weh aku ade hal nk sign out...sory deh..
aku msg: laaaa~ okeh2...


hmmmm~
sibok kot nk kuar memane...mkn ker...jmpa awek ker...begitu tebal husnuzon dlm diri (ehh...ehh...jgn takbur...jgn takbur)

tibe aku tpikir..hmmm besh gak kalo dpt tgok org halimunan invisible kt yahoo nih..tapi...tapi

ade ker carayer???????

lalu aku terjumpa kt blog amoi..pasai benda nih....tau x ape dier...haaaaaa~

kasi saspen sket....


jeng..jeng..jeng..


*lalu kantoi la kau.....kate sign out TAPI _________.
*xpe la bro...gua tau gua sape..gua chow dulu
*mane nk check status org yg offline,online atau HALIMUNAN..sila klik imej di atas...okeh...
*kredit ntok amoi sbb bagi aku tau sape itu HALIMUNAN

H.I.L.A.N.G

bawah bantal...(xde)

bawah meja....(xde)

dalam almari...(xde)


hishhhh....mane nih....


semalam ade....harinih...tibe2 xde....mane ko pegi...mane ko pegi....


sambung cari lagi..


kat dapur xde....dalam keta b*h* xde..dlm bilik mandi xde...adusss..parah.....


sape yang ngambik xbagitau aku nih....


tiba2 terdetik...errr apa yg aku cari sebenarnya....

errr

errr..

errr..


lalu aku tersipu menjawab dalam hati..."mood study" aku hilaang daaaa......


cetttttt....
.



*gamba yg di google dgn "study mood"



*p/s : kepala da pening..demam...sakit...aduh aku mau masok atmosfera exam...perlukah aku amik Oksigen kat sini (klik jika rasa teruja mau klik)

Kapan

klik imej utk dapatkan gambaran lebih jelas


*tajuk entri dipilih berdasarkan lirik lagu indonesia~ sampai kapan dot dot dot dot


Sabda Rasulullah saw "Wanita yang berpakaian tetapi sebenarnya telanjang untuk mencari perhatian lelaki, yang melenggok-lenggokkan tubuhnya, yang kepalanya seperti punuk unta, mereka itu tidak akan masuk syurga" (Muslim)

Hari ni aku bukak laptop..aku restart dan aku isi passwordku macam biasa.....lalu terkeluarlah tazkirah yg da disetkan di laptop yg xseberapa ini.
terpampang satu hadis seperti di atas.

terdetik

terpikir

lalu aku tulis (copy n paste sebenarnya) dlm blog Teratak Maya.

blog ini tiada sapa yg "usha" namun aku rasakan mungkin ade yg terbabas masuk ke teratak maya...

hanya pesanan dari aku..."wahai perempuan jaga lah aurat mu"......aku xreti bermadah..aku juga tak pandai berilustrasi sesuatu tulisan....hanya sebaris ayat itu je yg aku mampu.....jangan jadi unta...



hari jumaat...
seminggu lepas aku rase mau menulis tapi hampa.....
hari ni aku xpikir aku mau menulis...tapi aku tulis

-hari ini ada hujan..
-hari ini ada guruh..
-hari ini ada badai..
-hari ini ada tinggal.......

ada tinggal????

ada tinggal?????


ada tinggal????

yg sebenar------> ada org tinggal aku.....


cissssss~



tibe2 rase mau menulis.....(er menaip sbnrnyer)

-
-
-
-
-
-
-

ok itu saja bye.....

ceritanya begini,

cerita ni berlaku kira2 kurang dari sebulan yang lepas. memang baru. aku tak TIPU. Betol. Sumpah. tak penah tau aku tipu kt dalam entri. mmmm sikit2 je kot aku tipu. huh~ tapi dalam cerita ni aku memang taknak tipu.

aku ader beberapa perangai yang aku tak leh buang sampai sekarang. aku pon tak tau kenape??kenaper ha???
antaranya;aku suka berangan bila berangan aku suka gak menyanyi. walau suara aku sedap aku xlayan intebiu rancangan realiti cam malay idol, akademi pentasial dll. xlayak ntok aku. Diulangi xlayak OK. bukan aku xlayak. tp diorang yang tak layak nk terima aku. ape kelas....

ok berbalik cerita asal...
minggu lepas aku mendaftar ntok sem ke 5 bermakna aku da masuk final year. sibok ngan projek belajar n projek main. haaaaaaa. ntok kembali ke tmpat aku belajar, aku memerlukan mental dan fizikal yang tinggi. barang2 yang banyak dibawa ketika LI akan aku bawa blik kt tmpat aku belajar. panjang tol nk sebut tempat aku belajar.mmm aku namekan TAB r. senang sket nk tulis.ade bantahan. kalo ade bantahan sila keluar!!!!!!

laaaaa tersasar lagi...ok ok aku sambung cerita blik. sory ye anak2. disamping 2 benda tu aku memerlukan moto aku yang separa baruk (baru+buruk).pham2 la yer. mmm da ader sumer tu aku pown bertolak. dengan beg yang overweight tepat pkul230ptg beb. 230petang. matahari separa2 kt hidong aku(sebab kul 12 matahari kt kepala,so 230 mybe kt hidong.FAHAM?

aku merentas jalan 170km..dari tumpat sampai la TAB. aku sorang. xde teman. bila xde teman aku boring. bila aku boring. aku berangan. dan bila aku berangan.......sambung sendiri(jwapan ader kt atas). maka aku wat la perkara 2 samping membuat gaya separa gila. bila ader keta lalu aku cucuk keta tu.pastu die cucuk aku balik.aku cucuk dia blik. ulang ayat tadi sampai bila2.hukhukhuk~ sedang aku cucuk tu..tiba2 aku terpandang sesuatu.ish...macam______. Rupenyer aku sedang memasuki zon awan gelap. aiseh. hati bergelora. aku diam. teruskan perjalanan. tak menyayi ok...aku taw kalo aku nyanyi awan gelap akan bertambah..aku kejar awan cerah namun taksampai2.aku kejar.aku kejar dan aku kejar. ces...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
akhirnya aku tetap basahhhh.....lain kali aku xnak berangan dan wat perkara tu lagi kalo aku berjalan jaoohhh2...*waaaaa*

*moral:jangan nyanyi kalau suara tak SEDAP!!!!PAHAM???

Kenape boonga???
kenapa tak kete????
Pasu pon bole......
Nasi Lemak lagi la bole......
Kenapa mesti Booongaaaa yang aku pilih......

-
-
-
-
-
-
-

Sukati aku la.....belog aku....ko pehal nk banyak tanye???(dengan megah berkata2)
ahhhh. berbalik pada entri aku yg berbooongaaa2..why???

hari ni hari last aku berumo 20thn.haih.pelik.
ape kaitan bunga dengan umo 21thn.
siaw.
mengong.
kalo boonga ngan pasu tu ade kaitan la...
ni
-boongaaa
-umo 21thn...

APE KAITANNYE BEB!!!!!!!! halal jadah betol

aku ade planning yg tersendiri bila aku da berumo 21 thn.

list yg aku akn penuhi bila da umo 21thn

num1 is daftar sebagai pemilih.haaaaaa (manelatau adun kt kawasan aku tibe2 kne heartAttack gara2 brita die kawen 2 tersebar.sape tauuuuu...betol?

num2 is aku da malas nk pikir/buat/lihat benda yg xpekdah (tapi knapa pilih umo21???jwpn: sukati akula)

num3 is aku nk wat lesen kete. pekebender r, owang len umo 17 da ade lesen. HAKU??? blom. gulps.

num4 is aku nk telefon sume kengkawan aku dalam masa sehari(ntok maxis) n seminggu(ntok celcom)

num5 is aku nak balik u la...lusa da start daftar. mengong tolllll....

num6 is aku nk tido....


sebab sekarang da pukul 0245pagi......uwekkkkk!!!!!

pape pown gua harap semua akan berjalan dengan lancar esok....

n ader citer akan bersambung pas entri ini....

da xde jodoh....

uang...kuang...kuang....
gle bapak lame wa xupdate blog nih....
ni pesal gara2 kes yg berlaku aritu....
kes yg mengancam keselamatan negara....
haaaaaaaa.
takot2......
pe2 hal aku xnak ambik port lgsung pasal benda nih......

entri...oh entri.....

knape?????

Knape????

naper???? aku pilih tajuk pasal jodoh....
da desperado sgtkah tuan punya penulis entri kali ni????

-
-
-
-
-
-

tidak....
bukan.....

aku cuma ingin mengucapkan tahniah kpd sahabat aku...yg berkahwin pd 20hb laloo...n bersanding kt umah beliau tanggal 27hb2009(semalam)

aku harap...korang berkekalan sampi bila2...sampi berpuluh2 anak..beratus2 cucu..beribu2 cicit... berbilion2 'ciak'....

aku juga berharap aku dapat jumpa 'anak' ko bila kita konvo nnti...haaahahahaha

p/s: 'anak' dalam entri ini belom ade lg...maybe dalam proses....hahahahaha

layan saje klip video dari aku....




Babi oh Babi.....



@ipin02Assalamualaikum....da lame xupdate blog tergerak hati aku ntok menulis blog pada pagi ni...walaupun kepala still terhuyunghayang.bukan gara2 pil khayal @ dadah merbahaya tp gara2 melepak di atas bot. argh mabuk darat barangkali.

Babi?Babi?Babi? bila sebut perkatan **** je terus rase cam gampang.Kenapa babi tu haram dimakan,dipelihara atau disentuh.Kenapa? Yang penting Allah lebih mengetahuinya. dari sejak Nabi Muhammad lagi kita dengar yang babi tu haram untuk umat islam. menunjukkan islam itu adalah ajaran yang betul2 universal. bukan mengikut keadaan. Sejak hari ini da beratus orang meninggal gara2 penyakit selsema babi. Argh jijik aku nk sebut. Selsema yg bleh membawa maut kpd manusia. huh begitu hebat kebesaran Allah. Allah telah memberi panduan yang babi tu xelok untuk dijadikan makanan @ ternakan. Namun ader jugak yang makan, pelihara, dan jual babi. Gila. Bodoh. tak pasal2 mati sebab babi. Bila orang tanya si C**ng tu mati sebab ape...sebab Babi...haaaaahaaaa bodoh nyer orang mati sebab babi. Kalo Babi mati sebab Manusia ade logiknyer. Babi tu kena langgar ngan truck kontena beratus2 tan.sampai penyek.huh jijik nyer babi2.

Samak? Knaper perlu samak dengan air tanah dan air mutlak(da lame aku xdengar pktaan ni). bagi sesaper yang terpegang babi mesti kena samak. menunjukkan babi ni betul2 kotor dan membawa penyakit. Pernah 1 hari bangsa yg suka makan babi ni cerita kt aku yg ayahnyer suka sgt makan babi. Aku tanye la knaper....katanyer sedap...murah....pejal.....cam sial je aku dengar. Pernah gak dier cite bile ditaruk air Coke ke daging babi tiba2 ulat@cacing akan kuar. Bila cacing tu dah kuar semunyer(beratus2 kot) maka bleh r makan daging tersebut.mmmm aku dengar pon dah meloyakan. knaper susah2 cari benda yg jijik ntik dijadikan makanan@gigit. Banyak lg makanan yg fresh2 bleh dimakan.

Sekarang wabak tu da menular dan merebak. Jangan sampai dekat malaysia sudah. kalo sampai aku bakar semua kandang babi ni. Biar r diorang rugi. Ader aku kesah.

Cerita seekor babi yang mendatangkan masalah.@tensyen

salam...entri aku pada kali ini mengenai uang....knapa ngan uang????perlukah kita bnyak uang???kalo xde uang bleh ke idop????persoalan begini sering kali diulang skrip oleh cerita2 melayu zaman dulu n zaman sekarang...knaper???? teringat aku stu scene(cerita aper aku xigt).....antara dialognyer...ulat dlm batu pon bleh idop....inikan manusia yg xde wang(hahaha...ni aku reka ayat sendiri)


ok...untuk jana uang yg mudah....ade ker crenyer.....care aper???MLM, sistem PIRAMID????loteri???nombor ekor???? bertapa kt gua pastu panggil jembalang2 bawakkan duit????mmmmm...tu antara 'orang' yg nk kaya cepat.....tp untuk entri kali ini...aku x buwat cerita dongeng @ cerita tahyul....haaaaaa.....kasi suspen sket...

mmmmm...penah x kamu semua...menggunakan search engine....maksud aku...search engine cm yahoo,google,cari,n len2....mmmmm kalo xpenah nmpknyer 1 pembohongan disitu....kalo pernah, apekate korang bertukar dari search engine yg aku sebutkan tadi kpd search engine yg bru myhomepages-friends. 

Knaper perlu bertukar??????mmmm mesti sume ngah blur2 skrg....dengan menggunakan myhomepages-friends, korang dapat menjana wang ngan sendirinyer...knaper?xpercaya?
mmmm mari kita buktikan...apabila anda mengklik butang search di myhomepages-friends secara automatiknyer ia akan menambah pendapatan anda...

bagaimana ia berfungsi...?????mmmm myhomepages-friends ni adelah partnership bg yahoo...jd apabila anda search myhomepages-friends secara aoutomatiknye ia akan cri melalui database yahoo....jd xade bezanyer.....cma uang yang tersebut akan dimasukkan ke akaun yahoo..TAPI...bila anda search melalui myhomepages-friends ia akan menjanakan uang ke dalam AKAUN ANDA.....

jika berminat......
follow link ini..... jana wang lebih....

tq.....

terkurung

1)salam, hari ini dua kali aku berulang alik ke library gara2 nk siapkan asgment yg perlu dhantar esok....aduh esok hantar, tgahari td bru salin soklan(anak2 ayah tolong jangan tiru mcm ni-untuk anak aku yg bc blog ni,hahahahaha). petang tu terus kalut cr jurnal. agak mencabar perasaan dlam pencarian jurnal kali ni. tambah2 lagi line yg slow. memang internet connection da kna sumpah ngan aku tujuh keterunan. xdapat cri petang td aku sambung plak malam ni. dari pukul 9, pukul 12.30 bru aku dapat donlod jurnal yg dicari.....haih tensen tahap gaban aku terkurung kt bilek 24jam.


2)terkurung?????saper yg terkurung???aper yg dikurung????mmmmm, letih, sejuk mengantuk, nyamok. seb baek aku xmengamuk...huh...sebenarnya malam ni huujan.aku terkurung xleh blik, hujan lebat, alhamdulillah rahmat ALLAH mencurah2 dalam 2-3 ari ni. 

3)td aku ader tgok brita...agak terkejut dengar kezaliman yg berlaku tiap hari, tiap ketika. sorang perempuan yg akan melangsungkan perkahwinan dikelar-dibunuh gara2 cemburu. Bukan gadis 2 je yg menjadi mangsa, tp Bapak nye skali "kiok"....cemburu punya pasal sembelih orang jadi taruhan........

aku da malas nk tulis.....aku nk merantau2 dalam alam maya untuk mencari ilham.......

p/s:bingkisan yg aku tulis ni harap2 dapat dibaca oleh aku bile aku da tua dan ader anak2...hahahahaha..adios




  • mmmmm da lama aku xupdate blog TeratakMaya apatah lagi Galeri aku yg kosong tuh. Hadoi, dari hari ke hari mcm kes blaku, tp ader aku kesah.malas aku nk layan masalah2 yg samakin hari semakin menimbun.mmmm terbaca aku dlm facebook td pasal seorang kawan yg stress.huh...sian kat ko naper la ko stress.. orang tua kata biler kita tertekan kita akan capat tua. betol ke idak ni???? aku pon xbraper pasti..jd caranyaer mudah sajer,kalo da stress sangat minum formalin10%.huh gerenti hilang stress n gerenti lambat tua.hish...aper yg aku citer nih...da melalau-lalau nih....





  • mmmm. aku perasan arini gaya penulisan aku agak berubah.aku gurangkan penggunaan "noktah".knaper?????entah.hari ni hari isnin,ulang hari hari lahir aku.jd cm biasa aku puasa sunat.moga2 kuarga aku dipanjangkan umo,murah rezeki n xder musuh. biler citer bab musuh, dari jaman kesultanan melayu d Tanah Melayu lg fam aku rmai musuh. bek di sebelah ayahanda aku n bonda aku...dua2 ramai musuh.yg xtahannyer musuh yg "halus" xnampak ngan mata kasar.hish????saper kah gerangan si musuh yg durjana tuh????mungkin kejap lagi kita akan tau. memang cam syial bler musuh xnampak ni cuba untuk menjatuhkan kita dengan 1000 cara dan xpernah nk kenal putus asa. mungkin aku boleh belajar dari musuh aku yang durjana ni tentang erti putus asa. kalo aku xputus asa cm musuh aku ni mungkin aku da belajar jauh2,jd orang berguna dan dapat wat assingment dengan jayanya.haaaaaaaa......tp aku sekarang diserang sindrom MALAZZZZ.... adoi...musuh tetap musuh....





  • cerita pasal keje yang banyak tertanggoh, aku berlambak lagi kejer yang tertanggoh.....knaper aku xwat????sebab aku malas.....tolonglah aku....tolonglah aku bg soft copy untuk aku edit dan print lalu aku hantar...pergh memang besh kalo dapat buat mcm tuh..





  • semalam mungkin hari yang paling indah bagi mak sedara aku.dia kawin.nikah.berliku2,bersimpang siur jalan untuk dia menuju hari2 bahagia. sampai kene berenti kerja, xdapat gaji n mcm2 masalah yg timbul. sian Cik Eroh.gara2 psal nk kahwin @ nikah. seminggu yang lapas aku kehilangan ahli kuarga aku. nenek sedara. alfatihah untuk dia. terkezut aku dapat mesej dr bonda aku yg mengatakan dia meninggal. ajal maut pasti akan datang cuma kita je xtaw biler..mungkin 1tahunlg,sebulan lg, sehari lg, sejam lagi atau mungkin seminit je lg. kita pon xtaw. tu menunjukkan kekuasaan ALLAH yg maha Besar. xder saper yg taw aper akan berlaku, namun kita taw setiap ketentuan dari Allah pasti ader hikmah.





  • 12 RabiulAwal da lepas....tp sejauh mana orang2 perasan ia da lepas. tp mungkinader jugak yg perasan sebab hari tersebut cuti.seb baek la kerajaan wat cuti. ader gak insan2 yg terpikir hari cuti tu adalah hari Keputeraan Junjungan Nabi Muhammad SAW....mungkin segelintir dari kita terlepas pandang semua nih...ye lar sibok ngan galasan tugas masing2...sian kt korang....stesen2 TV pon bagos dikala menyiarkan drama2 berkonsepkan islamik...syabas bethe...teringat aku cer semalam psal AL-Mahdi. Lakonan M.Rajoli yang cuba untuk menyesatkan golongan melayu. tersasar jauh beb. antara scene tg aku ingat sampai bile adalah apabila M.Rajoli berkata "Ana nak bagi tau anta tengtang satu perkara yang lebih tinggi dari makrifat. Tengtang arak. Dalam al-quran ader menyebut arak itu haram walau setitis dan minuman yang paling istimewa di syurga adalah arak. jadi ini konpius. jadi bagi ana ini adalah ayat qias. jadi malam ini ana belanja anta2 semua minum ini punya arak....barakah selamat" nauzubillah... mcm gitulah dialog M.Rajoli dlm citer Al-Mahdi...mintak2 lah kuarga ku, kwan2 aku xterpesong aqidah sampai mcm nih.....golongan yg tersesat dalam terang.





  • mmmm mungkin aku dala rase mlas untuk menulis.....salam......

p/s:* gambar tidak ader kena mengena ngan entri kali ni

* jawapan siapa musuh aku mungkin pada entri yang laen





mengalah bukan Kalah

"huahuahua.....padan muka ko"

    huahuahua....tu lah ko"
"agah sangat...berlagak...datang kg org wat lagak ko"

*bait di atas xde kna mengena dgn watak2 org di kg aku tinggal walaupun yg masih hidop atau yg telah tinggalkan dunia*


mmmmmm....bismillahhirrahmanirrahim....asssalamualaikum....dengan kalam allah aku mulakan penulisan entri aku kali ini....hari ini 3h3b2009...dah 3 ari masok blan br dan da 3 hari kuarga aku duk kt umh bru....mmmm....br pindah...gara2 penyakit hati tahap kronik insan2 yg mengusir secara halus kuarga aku dr kg berkenaan....mungkin tahun ni kami mengalah....tapi tahun depan jangan2 "engkau" yg tersungkur di kaki kerabat gondangmas nih...hah.....

satu penyakit hati yg xabeh2 dikalangan org "kita". aku pun xtaw knaper. Knaper sampai mcm tu skali "engkau" nk usir aku.usir kuarga aku.mmmm mungkin ni ujian dr yang MAHA ESA...Qada' dan Qadar nye kita harus mempercayai n memperakuinya....

satu kisah yg terjadi.....2minggu lepas....satu kejadian yg aku xduga berlaku....keluargaku diserang secara halus....gara2 "tanaman" hasad dengki oleh orang yg berpenyakit hati.....betul kater orang...walu kita dapat tutup mulut tempayan, mulut orang pon kita dapat tutup tp belom tentu lg kita dapat tutup perbuatan orang....hah....mungkin "engkau" sedang bergelak ketawa di atas "penyeksaan" emosi oleh fam aku....terpaksa berpindah....terpaksa mengalah...n aku ingatkn sekali lagi Mengalah BUKANLAh KALAh.....jangan cabar "panglima-panglima'......sekali lagi "engkau" cabar, (------)

Aku doakan "engkau" diberkati, dimurahkan rezeki, diampunkan ALLAH....dan insaf......harap penyakit hati ko terubat dan dapat penawar.....kalo xder penawar nanti aku bagi plaster...ko pandai2 tarok la kt hati ko......

 p/s: entri untuk mengingati orang yg teraniaya

..si celaka jahanam..

sedang aku belayar di jaringan maya....tibe2.....aku ternampak satu iklan bodoh vs bengong dr negara yg maju......celaka punya orang....... jangan harap aku nk BELI Coca-Cola.....


sejauh mana kebenaran gambar ni, aku pon xtaw....yahudi tetap yahudi....kalu rase syg islam tolak jauh2 minuman yg xmemberi ape2 pekdah pade aku.....

p/s: aku lebeh rela beli ABC @ Cendol kt Kedai Nasi Ayam Hainan.....

...pagi ahad...

"ingin ku pergi jauh darimu......
agar kukenal erti hidup ini.....
ingin aku menyelami jiwamu
agar kukenal dirimu kaseh...."


salam.....pagi ahad....mmmmm.....cuaca di mengabang telipot ok....semalam hujan...alhamdulillah rahmat tuhan yang melimpah ruah...bait di atas xde kna mengena ngan entri kali ini...hahaha...
hari ini...aku nk wat keje2 aku yg tertanggoh....fuh agak banyak....sume subjek ader....yg paling banyak nk wat adalah proposal....kang xwat awal2 xtaw yg mne betol, yg mana silap....kang terlupa buat hbis mark ditolak.....mmmmm skung aku tgah cr jurnal....untuk wat asgment aquapo nme manja bg (aquaticPollution)......kelas td cm bengong2 je....mngantok....satu kelemahan aku bila start kelas terlalu 'pagi'.....n tgah2 cr jurnal teringat kal blosawang aku ni...mmmmm....aku tulis entri....mmmm time kaseh pada umt sbb kt daytabase online bnyak membantu aku cr jurnal terutama Scopus.....banyak jurnal2 dari researcher2 malaysia kt sini...

mmmm.....di sini....aku nk perang2( war2) kn yag aku dah bertukar link ngan blogers yg aku rse da very expert dlm berblogging....iaitu sifu blog menjerit atau sekarang dikenali sebagai dilarangmelarang. n aku jugak terjumpa bloggerrs kiut yg dikenali sbg anis(sme ngan name adek aku yg bongsu)....selamat datang ke terataak maya......

mmmmm k la...aku da xtau nk tulis aper lg kt cn....babai...salam....


p/s: bait lirik lagu seribu bintang dari alleyCat

14 February 2009-0300H

"yap ngengsot mata aji semar ngeseng......"

maka terbuka lah niat di ati aku ntok menulis entri pda kali ini

salam...mmmm...da lame aku xbukak aku nyer blog....sibok bizi thap giler2....hari ni 14 Feb...ramai org2 luar sane suka bile dtg 14Feb. Knape? knape? ader aper ari tersebut? penting sgt ke 14Feb tu? Aper sejarah dier? mmmmm....majoriti bila tibanya 14Feb ramai pasangan2 idop (Coupleszzz) senyum sampai ke telinga...si gadis tunggu hadiah dr si jejaka...si jejaka tungggu adiah dr si gadis....ader yg dpat bunga...ader yg dapat coklat...dan ader yg dapat lebih dr itu....tp knapa 14Feb???? knape x 31Ogos? Knape x 4July(aku nk promote birthday aku)???? Bila tiba je 14Feb sume da jd cm hilang pegangan.....mmmm aku xtaw knape....Hebat sgt ari tersebut...mcm hari2 kebesaran yg lain....siaran TV pon same....sambut 14Feb cm ari raya....ader tyangan2 PERDANA kisah2 romeo dan juliet...kisah2 laila dan majnun....Cium sne....cium sini...kiss sne...kiss sini.... da xder citer laen ker.....??????

Knaper 14 Feb?????

Knaper????bila 14Feb sumer org peka ngan environment dorang...tp bila time bulan2 islam, hari2 bersejarah bg islam sume xtaw,xigt n bwat2 luper......aku pon bkannyer bek sgt...n kdg2 aku pon terlepas pandang ini sumer.....n aku jgk nk igtkan diri aku jgk jgn terpengaruh dengan propaganda yg mahu menjatuhkan nilai seorang muslim.... ape specialnyer 14Feb?
Dlm Islam sumer bulan adelah baik dan dan antara bulan2 yg baik adalah bln Rejab,Syaaban dan Ramadhan.....nper org susah sgt nk igt(fahami n hayati) sumer ini??? Bila ditanya Maulidurrasul brapa aribulan? jwp: senyap...Bila ditanya bila nuzul Al-Quran?Jwp:senyap...tp bila di tanya hari Memperingati Kekaseh?semua taw jwapannya.....14Feb.....Knapa kita sering mudah dijajah....dijajah di kepala otak yg mudah tertipu dan terdaya....mmmm.....harap aku xterfollow sumer ini.....

p/s: ader mase kita perlu berpikir, n ader mase kita perlu berubah... entri serius dr aku....

Ikan Koi...ikan Koi...


ikan koi??? ape kene mengena ikan koi ngan entri aku kali nih...mmmmm, sebenarnye xde paper pon yg aku nk crita pd pagi CELIK (ak xnk gna BUTA sbb ikut suka aku r)..... pale otak aku dah cm pening tahap keGABANgan (bukan bangang) sewaktu menulis entri ni di samping wat probit method....hah ni la kejadahnyer bila org suoh wat awl2 ko tido....nk temuntah aku wat keje nih...mmmm harap2 aku dpt g klas sok....study cm biase (wlaupon aku xpenah study bila g kelas)hahahaha..... pening...pening...aku rasa ak da tak berpikiran normal pg nih....giler... nk kira ketoksikan si koi ni....ahhhhhh malas da aku nk tulis....mmmm blog borneo aper CER???? aku dengar semalam taip cm tumbuk alu lesong jep...huhuhu....rlex r....hahahaha...k r malas da ku nk tulis...aku nk sambung wat ikan koi plak....


salam...mmmm..br aku dapat menulis hari ni...ape2 pon aku rase hari2 yg berlalu adalah hari tg terbaek yg pernah aku lalui(huahuahu)..poyo siaw....

cerita pagi(sebenarnya da tengahari)
mmmm..aku pegi skolah mum aku....bwk kwn ku sekali(si topek)...lalu bendang sawah, tali air, pokok nyior, tgok lembu, burung bangau, lalang, rumput, n bnyak lg flora fauna kampung. hahaha...
org yg xblik kg mesti dengki ngan aku kn...hahaha.....sampai kt sekolah...aku paku dinding n gantung tempat penghadang sinar mentari... ni sume ntok mengelakkan 'anak2' makku kepanasan....mmmm pastu si topek sambung melukis....hebat siot lukisan dia.....
kt bwh ni aku letak gmbar2 yg menarik sepanjang perjalanan aku ke TBK Nur Hidayah (taufiq wal Hidayah)hahahahaha.....

.....menuju ke destinasi.....



flora dan fauna nan indah



seniman pelukis artifak unggul...

cerita petang...
hmmmm....petang hari lg besh...hahaha..kaco suro(bubur asyura).....
hanya gambar menceritakan segala-galanya.....walaupun aku br perasan yg  kita sebenarnya da bulan Safar 1430H....apepon layannnnn....


....sebelum....

....selepas.... (ape lg makan la.....)


Dikala senja menjelma......
huh....habis je kaco suro(2 pon xhabis g-curi2 blik)....hahahaha.....terus pergi kt Gallery Tengku Anis yg bersempadan dengan Thailand (Tak Bai)....sje nk tgok chaya matahri di ufuk senja....hahaha...mesti mu dengki ngan aku Nel...hahahaha....ape  lg....layan gambar....


Gallery Tengku Anis dari pandangan menara



cahaya mentari di kala senja



mmmm bersebelahan Tak Bai Thailand

mmm...aku rse da ckup untuk entri kali ni....kalo nk layan gambar klik Gallery....sekian...timo kaseh....

pening...aku pening....

argh...gile2.....aku xtido lg gara wat asgment 'kak yam'.......da la tulis tangan...cm nk seksa aka blas dendam je kt kitaorang.... kalo aku pikir lama2 pasal bnda ni bleh jd gile pale otak aku.....tensen...tensen....soklan pendek...tp nk tulis jwapan..keren tgan aku...da la lme xmenulis(menunjukkan aku sekarang sdg bercuti-jrg2 je menulis) hahahaha....mmmm sib baek la de blosawang(blog yg bersawang) aku.


mmmm.... da lme aku x upload gmbr kt dlm nih...bukan aku xnak..tp bila cucuk je connevtion kt laptop aku....terus xjd...giler punya laptop...da la td wat hal....tiber2 ade password....pening aku pikir nk hilangkan password tu cmne...sib bek ader member aku...timo kaseh ade(adam)...demo terbaek tulo kawe ari ni.....

malas da aku nk tulis.....

gambar ni aku tujukan khas ntok HARITH yg xder duit nk beli rokok

p/s: amaran dari TerAtak Maya "merokok membahayakan kesihatan"

mmmm.tension aku mikir kn template ntok blog aku...puas aku ejas...still error...ape nkbuat aku bukan budak IT tp aku po ad ilmu IT(ikut terlintas)....
mmmm...
selamat tinggal untok ternakan pertama aku kt blog ni...Si Ganjil....Si Ganjil telah hilang dr Teratak Maya...mungkin dia fed up xder orang selalu vie aku punyer blog...hahahahaha...sian kt Si Ganjil....
nmpknyer entri kali ni da terkeluar dr landasan...aku nk citer keluar dr era kegelapan....mmmtgok r blog aku...da xgelap seperti dulu....harap2 ape yg aku plannning menjadi.....
KITA lawan Blog Borneo......hahahahaha

aku gilakz...

salam...perhatian...blog ini ditutup but sementara waktu.....segala kesulitan amat dikesali...adios amigos carlos.....huahuahuahua........abes blog aku jeng......

Insan Kesepian....

sepi??????
sunyi???

sian kt ko...hahahahaha......time cuti2 ni xblik....duk sowang kt maidam.....hahahaha......mmmmmm da lame aku nk update blog nih....tp mse xder....bapak bizi aku....tp asgment 'kak yam' still tertanggoh lg...hish...kak yam...kak yam.....
mmmmm seminggu ni aku blik umh....pon agak boring.....sib baek mkn tanggong...huhu....mkn kenyang kt umh beb...hahaha..sian kt budak 2 mkn meggi jer kt maidam...
mmmm...esok fam aku nk berangkat ke thailand....melawat sedare yg skit...harap2 dia cpat sembuh....harap2 fam aku pun selamat blik ke msia....aku xikot....malas nk buat pas....ader mase n ketika pergi jgk aku kt sne...jumpa kembar kot...mmmmm

planning ntok esok....
td aku ader trima msg dr kwan ak...katenyer diaorang nk pegi r.panjang...jalan2..ish...macm nk ikut....tp aku xder transport... tenggiling WMP 2 mlas la plak aku nk bwak....tetibanya hujangggg(kate org tganu)...xke bermandi hujan.......harap2 aku planning yg terbaek ntok esok.....mmmmm n aku harap aku dpt gak jumper kwn2 lame aku time cuti nih...xkira r laki @ puan....lamo doh aku xjupo set mu weh....haahahaa

p/s: entri ni ditujukan khas untuk HARITH....(kasik kamooo dengki sama aku)

selamat datang....

gilo wooooo....tepat0237 aku tulis entri ni....xkan gile nmenye....k aniwei aku nk ucap selamat dtg kt si ganjil....binatang ternakan kt teratak aku ni....mmmmm da lama x mencuci teratak ni dari sawang labah2.....hukhuk....sok ad quiz...meteorologi....ntah pape ntah....
argh...nk tdo tp alang2 ade tenet kawan nye berok beng...terus sambau....hahahaha...sory deh blako....

pilihanraya kecil p036 k.t....
tahniah wat calon pas menang majoriti bpe ribu ntah....aku malas nk bce paper...tahniah gk untok calon bn...kalah lg....xde rezeki...mungkin kamooo xseswai jd wakil rakyat ntok kali ini....mmmm.....

palapes?????
pe citer terbaru....banyak2....ader artikel...ade perbarisan tahunan n ader mess night...hahahahaa...pkai bengkong la ku gamaknyer......td ade rehesel....penat gler....pas smayang magrib...tido...makan....semyang isya'...bangun...wat lab report...toxic...smpai terbatok2 aku....bnyak sgt bacteria....pastu study...xmsok paper....layang blog senior2...hahahaha...bagoz gler diorang nih.....skung aku tulis entri....habis....
aku tido dulu...time kaseh tuan punyer berok beng n pisi n....pok loh....arigato.....

kejadian.....

@mail01salam....arini 6 jan 2009...bmkne 4ari aku last update blog ni......msh sm spt yg lalu.....msh xde yg menyedari kewujudan blog yg bersawang di maya ini......huh....agak tseksa rsenye bila "keyboard" aku ni rosak.....nk post entri ni pon aku pkai "on-screen keyboard"....punya fanatik pd blog......argh.....sbnnye ak tgh tunggu turn untuk beiki laptop ni......lmbtnye lok......
mmmmmm.......ntok entri kali ni gk.....ak nk tulis dcn yg k da decide nk wat practical kt PHN...Pusat Hidrografi Nasional kt Kelang.....bmkne ak kne prac kt slah satu base msia navy kt dui niiii.....hrp2 k xditaj ngan trok kt sne......mmmmm psal FYP.....ak pon da tpikr.....ak nk gabungkan atra heav metal n mangrove.....Terima kasihYA ALLAH....n thanks kpd mne2 insan yg sedikt sbanyk beri idea pd ak..ak harp projek ni bjaya tana d msalah....amin.... k r da longuh tgn den ni...jmpe len kali.....wsalammmm senyum la weh....
:pompom:

2 januari 2009

salam....ari ni 2 januari 2009 bermakna dah 2 ari kita menjangkau ke taun baru....alhamdulillah masih dpat bernafas pada tahun baru......ape yg aku nk citer arini.....pening....dilema....ado belako....sibo tok keno.....kata ore kelate....den poning....xtaw nk koba cmne......sem ni....aku rasa aku agak sibok.....semester yg menentukan segala-galanya.....mmmmmmm.....sem ni aku ne pilih 2 perkara penting sepangggggjjjjjjanggggggg (memang agak panjang) aku belajar kt cn.....aku ne pilih tempat Latihan Industri(LI) a.k.a praktikal......n aku ne pilih tajuk Final Year Project(FYP).....gile palo aku nok mikir banyok bendo....nk pikir ko palapes lg.....huh...sapo taw suoh aku terjebak ngan benda ni sumer......

PRACTICAL.....
ade 2 tempat yg sku konfius....antara nk pegi atau tak pegi....YA ALLAH...tolonglah hambamu ini.....aku bingung....ke mana harus aku pergi......argh.....aku nekad.....ahad ni aku tentukan kemana harus aku melangkah....ketimur(memang aku kt pantai timur), ke barat, ke selatan, ke utara......atau ke barat daya.......

Final Year Project.....
ni satu hal yg aku kne pikir.....FYP......next week da ne bg tittle.....ape yg terbelenggu kt kepala aku adelah HEAVY METAL......n ade sorang meng'offer'kan aku wat mangrove......Heavy Metal or Mangrove.....giler2......aku da xtaw nk pikir macammane......cpatnye mase berlalu.....

demikian hal aku untuk sem ni......


....AKU DALAM DILEMA.....

Related Posts with Thumbnails