10 entri terbaik DenaihatiSudah lama blog ini tidak dikemaskini. Last entry pon mengenai contest dari Bro Denaihati.com. Blog yang mempunyai senari wajib dilawati. Paling tidak pon 2 hari sekali pasti dijenguk. harini, rasa untuk join salah satu agi contest yang dianjurkan Bolg Denaihati.com, salah satu blog yang aku kenal sejak dari zaman bukan dot com lagi.

Kebanyakan ilmu yang suka diselongkar di dalam blog Denaihati adalah dari kisah-kisah kehidupan. Entrinya tidaklah panjang berjela, meleret. Padat dan tepat. Ni adalah 10 entri terbaik kategori Kisah Kehidupan di Denaihati.com.

1) Buat Baik Belum Tentu Manusia Balas Baik
Salah satu entri terbaru pada bulan Syawal. Entri ini mengingatkan semula kepada Hero yang pernah di sanjung pada ketika dahulu. Seorang penderma. Penderma apa??? Jom terjah blog Denaihati.com

2) Teguran Ibu Di jadikan Musuh Hingga Ke Akhir Hayat
Kisah menyayat hati. Salah satu entri yang menyebabkan bibir-bibir alis mata sedikit bergaram. Mengingatkan aku supaya jangan diikutkan amarah darah muda. Ya, Allah moga aku dan keluargaku dijauhkan dari sifat-sifat tercela lagi derhaka.

3) Kakak Panik Datang Bulan Pertama
Entri yang membuka mata aku seorang lelaki. Bakal juga menjadi seorang ayah. Harap-harap aku tidak panik jika anak aku esok telah datang bulan. Hehe... Entri terbaik pengalaman Bro Denaihati.

4) Gali Lubang Tutup Lubang
"Barulah aku sedar bahawa selama ini aku tidak REDHA dengan ujian kecil daripada Allah swt. Aku cuba melawan dengan memberi berbagai alasan kepada diri sendiri dan menyalahkan orang lain." Petikan dari entri Kisah Kehidupan di Blog Denaihati.com. Oh yer, jika anda ada kesulitan atau masalah besar. jom amalkan apa yang Bro Denaihati kongsikan.

5) Bapa Kencing Berdiri Anak Kencing Berlari 
Salah satu peringatan yang bagus mengenai bagaimana kita mahu mengaudit sifat-sifat kita agak tidak diperturunkan kepada nasab keturunan. Teringat juga kata-kata dari Prof Dr Muhaya. "Cermin kepda anak kita dalah diri kita" Fikir-fikirkan..

6) Suami Curang Ketika Isteri Mengandung
Entri ni terbaik. Tetapi komen-komen dari blogger lain pon lagi terbaik... Nak tahu? hehee~ Singgah aja di Blog Denaihati.


7)  Tak Sangka Ramai Yang memilih Hidup Berani Untuk Gagal
Hidup Berani Untuk Gagal. Frasa yang cukup bermakna bagi aku. Menjadi salah satu entri terpilih (tapi tak menang pon). Hidup berani untuk gagal!!! Jikalau Thomas edison Tak Berani untuk 10000 kali gagal. Mungkin dunia ini masih bergelap. Jom baca contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

8) Malunya Kalau Cucu Abah Tak JAdi Manusia
Entri sempena Hari bapa. Ingatlah Bapa anda adalah orang yang bertanggungjawab setiap tingkah laku anak-anak. Jikalau anak tidak solat. Bapa yang akan tanggung. Bapa yang akan jawab dihadapan Allah. Jikalau anak membuka aurat di khalayak ramai. Bapa yang akan tanggung. Bapa yang akan jawab. Justeru jaga tingkah laku kita sebagai seorang anak!


9) Kesalahan Besar Suami 

Tips untuk Suami, Isteri dan anak-anak. Kepada mereka yang akan berkahwin. Selamat Pengantin baru dan Semoga anda dan pasangan bahagia danmembahagiakan hingga ke syurga.

10) Senja Kenangan

Suka gambar-gambar dalam entri ni. Rasa ada semangat untuk menjelajah dan bermusafir mengenal dunia yang Allah ciptakan. Syukur pada nikmat kerana aku masih mempunyai mata untuk melihat gambar keindahan mu. Aku masih mempunyai masa untuk merasa kenikmatan hidup ciptaan Mu.. :'(

Blog Denaihati memang begitu berkesan bagi aku. Banyak lagi entri-entri terbaik selain dari Kisah Kehidupan. Try le pegi Denaihati.com. Anda tentu terpikat. Wohaaa~

Ouh ini juga adalah salah satu contest Bonus Raya Aidilfitri. Terbuka luas untuk para blogger. Ayuh semarakkan contest Denaihati.com
“Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com”.


kuyie

3 orang tak makan semot:

1

berkata...

Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai "Bonus Raya Aidilfitri 2012" dgn entri bertajuk “10 entri terbaik Denaihati”dan semoga berjaya. InsyaAllah keputusan akan diumumkan dlm masa 7hari. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

kuyie

4 September 2012 3:29 PTG
Permalink this comment

1

berkata...

alhamdulillah, menjadi salah seorang dari penerima duit raya dari Denaihati...

1

berkata...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Related Posts with Thumbnails