lame gak xupdate....

mmmm...kali ni hamba xde nk ckp pe....sbnrnye hamba nk post kan event SUKMA kt terengganu ari 2...tp ada maslah teknikel plak....xpe laaa....ade mase...ade ari hamba cite la....hahahaha.....dalam kurang 5 ari lagi hamba akn bkampung kt pulau redang,terengganu....mmmm agak2 best ke kt c2........selama hamba kt c2 mybe hamba xdan nk post pape.....pape pun hamba nk ucap...yang mana2 datang ke blog hamba ni hamba ucapkan terima kaseh.....moga kalian dipanjangkan umur dimurahkan rejeki....hahaha...mmm k assalamualaikum....salam perpaduan...;)

pelayaran pertamaku...

mmmm....da hampir sebulan hamba habis belayar...namun baru sempat ntok membuat coretan di blog ini. agak2nya xbasi lg kot.hahaha.pertama skali hamba nk ucap terima kasih kpd komander palapes umt dan jurulatih2 selama pelayaran bermula di laut china selatan. satu pengalaman yang agak menyeronokkan. bkn cm pegi kuala berang ari 2(1st kne taji-rekrut).time 2 teruk ne belasah.hahaha. bebalik cite td, pelayaran hamba selama 10 ari(kalooo xsyilap lah) memang betol2 besh. kapal yg kami belayar ialah MV Mahsuri. name kapal pown cun beb. kpd sykt HM(halim Mazmin) hamba pon nk ucapkan time kaseh bebanyak krn memberi peluang kami membawak sendiri kapal 2....best wooooo. kpd krew2 HM pown hamba ucapkan terima kaseh. cam 2org chef kt kapal(bob n hairi-kenangan memasak atas kapal besar yang kadang2 terombang-ambeng sebab laut bergelombang), wak(leh la dkatakan ustaz kt kapal ni) dan krew len(sorila xdpt nk sebut name korang sorang2)huhuhu. mase tme blayar lak hamba berasa betuah sbb???? dapat menjalani latihan ala2 perang(bersama shield) yang bukan 1 negara,bukan 2 negara,bukan 3 negara je yang join tp lima negara....pergh wa ckap lu...time 2 hamba dapat tgok dengan mate kapla hamba sendiri submarine milik s'pore....betuah hamba ckp kat tuan hamba. yang lagi betuah geng2 hamba diorang siap ne jd lanun dlm ala2 perang td.jumpe ngan mat salleh(orang puteh laki2) , mek saleha(org puteh pompuan) beb. memang ganaz diorang ni. dari segi peralatan pon diorang lebih canggih dr kita. tepikir jugak hamba bile lak negara msia nk jd cm diorang. tp msia pon bukanye xhebat,hebat. hamba akui gak dalm bnyak2 kes yg navy malaysia ni hebat. kalo x hamba xmasok la plak navy volunteer...hahahaha...
mmmmmm....k ah hamba mau minta diri dulu...tg blog coz sudi kasi hamba cerita kt cn..hikhik..
last sklai hamba akan letak gamba MV mahsuri...sesape yg xdpt nk naik dan BAWAK kapal ni leh r tgok2 gamba shj..(sori gamba letak sket je nnt ade mse hmba letak lg)






kapal yang membawa hamba ke peraiaran negara...MV mahsuri



pelayaran merentasi peraiaran negara...laut china selatan (10 ari di laut)


Jutaan terima kasih kepada yg terlibat sepanjang tempoh pelayaran


RMN(Royal Malaysia Navy)

Halim Mazmin(MV Mahsuri kapten all krewz)

and da best very2 besh



Related Posts with Thumbnails