uwwweeeeeekkk...uwwekkkkk~


Geli dooowwwhhh!

Kepada manusia-manusia sekalian...sila report page "Persatuan Gay Malaysia" yang menggunakan jata negara Malaysia. Sungguh tidak patut. Keahliannya dah melebihi 5,000 orang. Sungguh jijik!!!! Gua pasti semua agama melarang perbuatan seks sejenis nih. Bertaubat lah weiii!!

Tapi rata-rata yang "like" gua tengok melayu. Ya, melayu.. Sebelum ni kecoh dengan video "Saya Gay, Saya Okay" daripada orang melayu Islam. Ya bila di sebut melayu, sudah tentu beliau itu seorang Islam!. Ingatlah para-para gay dan lesbian sekalian. Jangan diikut sangat setan diri tu... Selagi boleh  bertaubat, bertaubatlah...

Kepada geng blogger, sila pergi ke page ini


Sila klik "Report Page" di sebelah bawah kiri. Dan pilih "Nudity, pornography, or sexually explicit content" lalu klik submit untuk menghantar.

‘‘Siapa sahaja di antara kalian yang melihat kemungkaran, maka tegurlah dengan tangannya (kekuasaannya). Jika tidak mampu, maka tegurlah dengan lisannya. Jika tidak mampu juga, maka tegurlah dengan hati. Namun, ini adalah keimanan paling lemah."

kuyie

Cerekarama di TV3 mungkin tidak asing lagi dikalangan penduduk Malaysia. Cerekarama-cerekarama dari TV3 sedikit sebanyak menuntut selera penonton setia TV3. tidak kira di kampung atau di bandar. Cerekarama pada hari ini bertajuk Mesek Terakhir  arahan M. Hitler Zami. Pelakon-pelakonnya pula terdiri daripada Tizz Zaqyah, Rita Rudaini, Zafrun, Fizz Fairuz, Wan Maimunah dll. Ini yang sempat den google mengenai sinopsis nyer:

Mesej Terakhir - MESEJ TERAKHIR mengisahkan tentang seorang isteri iaitu Marina yang baru kematian suaminya, Hafiz. Marina dan Hafiz sudah berumahtangga sejak 5 tahun lalu dan dikurniakan seorang cahaya mata. Hubungan mereka sangat romantik. Namun, suatu yang tidak diingini telah menimpa Hafiz. Dia terlibat dengan kemalangan dan meninggal serta-merta. Perkara yang tidak pernah disangka telah berlaku dan kini Marina hidup dalam kemurungan. Marina perlu menggantikan tempat Hafiz yang merupakan pemilik sebuah syarikat kontraktor. Sedang Marina mengemas barang-barang peninggalan Hafiz, dia ternampak telefon bimbit arwah suaminya itu. Lalu, Marina membaca kesemua mesej-mesej di dalamnya. Marina terkejut kerana terpampang mesej-mesej dari seorang wanita.


Namun begitu, den bukannya nak menceritakan pasal jalan cerita, pelakon mahupun arahan si hitler melayu nih... Tapi den nak kongsi mengenai lagu tema cerekarama tersebut. Lagu Cerekarama Mesej Terakhir TV3. Den rasa mesti awek2 ramai yang cari lagu tersebut. Meh den kobakan kat ekau tajuk n penyanyi ei lagu dari mesej terakhir tersebut.

baca lagi...

Petua Tercekik Tulang!

"Ukkkkkk...Ukkkk...tolong..tolong...den tercekik tulang...."


Petua tercekik tulang oleh Hamka (petikan dari blog Kereta Mayat)
Situasi : Maknya tercekik tulang

Hamka: "senang sajer...Mak angkat kedua-dua tangan ke atas.. " Makakupun buat..tapi masih tak jadi..
Hamka: "lurus Mak, tangan mak dua-dua kena lurus... !!!"
(bayangkan seorang makcik yg sedang duduk bersila sambil kedua-dua tangan diluruskan ke atas, tangan kanan masih terdapat sisa2 nasi, manakala di lengan dan tengkuk di penuhi dengan rantai emas..)
Aku kata:
"Sekarang sebut: SUPERMAN RETURN!!!!!! "
HA HA HA..

Itu petua hamka. bagi den,amalan den ni memang dah cukup mantap dah. Tulang ikan tu senang-senang je den makan. Taktau la, mungkin ikan tu takut dengan amalan den nih.Wooohhha!
Memang mantap petua dan amalan yang diijazahkan sendiri oleh ibu den. Ha! memana nak amalan ni sila

baca lagi.....

Kelahiran.

23Februari1988
23Februari1989

23 dan 22 tahun yang lalu mengikut perkiraan kalender Gregorian, namun dalam perkiraan kalendar islam pula bersamaan 6Rejab1408H dan 18Rejab1409H. Harini 23 Februari 2011 bersamaan 20 Rabiul Awal 1432H maka gua mau ucapkan selamat hari lahir kepada dua orang insan yang gua kenali.

Seorang Lelaki
Muhammad Fakhrurazi Bin Kamaruddin
Umur :23tahun
Negeri: Terengganu
Ucapan: SELAMAT HARI LAHIR TUAN!!!!!! *sambil push up*

Seorang Perempuan
Shafiqah Bt Fauzi
Umur:22tahun
Negeri Kelantan
Ucapan:SELAMAT HARI LAHIR CIKGU!!!!!! *sambil ketuk ketampi*

Hanya ini yang mampu!

Oleh kerana kita masih berada di bulan Rabiul Awal, marilah kita bersama-sama selawat ke atas Rasul Junjungan, Nabi Muhammad SAW.Terima kasih kepada TV3 yang menyiarkan selawat ini sempena Maulidur Rasul 1432H. Mungkin ramai yang tercari-cari lirik dan lagunya!

Lirik Selawat Atasmu - Nowseaheart

Lagu: Mujahid Abdul Wahab
Lirik: Mujahid Abdul Wahab, Idzhar Jumali, Khairil Azrin, Iman, Mie & Bob.
Hakcipta Lagu & Lirik: Gurindam Cipta

Ada satu bintang
Sinarnya berseri
Cahaya atas cahaya
Empat yang utama

Satu menyampaikan
Dua amanah
Tiga bijaksana
Empat membanarkan

Jangan kita ragu
cubalag sedaya mampu
Ikuti sunnahnya
Hidup kan bererti


kuyie

Magnitude Scala Richter, Tropical Cyclone, Tsunami, Weather, Malaysia, Indonesia, China, Japan mahupun Bangladesh. Ia mungkin bleh didapati dengan menggunakan software Earth Alert. Earth Alert merupakan satu perisian yang dibangunkan untuk memberi peringatan/makluman (alert) berkenaan kejadian di bumi. Ya kejadian yang berlaku di bawah matahari, bulan dan bintang yang sama. Bukan di planet lain. Khas juga buat gay dan lesbian yang tidak takut dosa. Satu peringatan berbentuk bencana dari Dia.. Tuhan Yang Maha Esa, Allah!!


"Telah nampak kerusakan di darat dan di laut disebabkan karena perbuatan tangan manusia, supaya Allah merasakan kepada mereka sebahagian dari (akibat) perbuatan mereka, agar mereka kembali (ke jalan yang benar)." 
Surah Ar-Rum Ayat 41


( lupa tujuan asal nak review software)

Kelebihan Earth Alert!
- kepada para gay dan lesbian yang dilaknat Allah korang bleh lari lintang pukang kalo menerima berita Tsunami melalui laptop korang
- peringatan ini dijana secara automatik sekiranya anda penyambungan internet (kiranya peringatan tu secara automatik terpapar di screen laptop)
- anda bleh setkan dengan tempat berhampiran anda...Kota Bharu, Kuala Krai, Johor Bharu, Penang, Kuala Lumpur, semua bleh maaaaa... tapi kalau Lombok gua takpasti!
- peringatan bleh di setkan dengan bunyi-bunyian.. Contoh jika tsunami berlaku peringatan ini akan bunyi ombak yang sangat ganas!!!
- Ianya juga boleh dilinkkan dengan Google Earth
- Boleh mendapatkan akses berita mengenai kejadian tersebut.
- Boleh juga melihat peta (gambar satelit/infrared dari NOAA) dan lokasi tempat kejadian.
- Boleh juga linkkan notification/alert tersebut emel masing-masing.
- Ada juga image of the day yang membolehkan korang buat wallpaper! haha~

untuk mahasiswa yang sedang belajar ilmu meteorologi, saya syorkan software ini. Mungkin sedikit sebanyak dapat membantu anda dalam memahami ilmu tersebut.
kepada junior² Sarjana Muda Sains (Sains Samudera) yang bakal menghabiskan sisa sisa terakhir di UMT juga di alu-alukan untuk mendownload dan menghebahkan!

Screenshot

Screenshot di atas menunjukkan kejadian terkini berlaku berdekatan Malaysia, iaitu Nias Indonesia. Kejadian gempa bermagnitud 5.3 (moderate). hah tunggu apa lagi download saja bah~
gambar yang paling atas ialah diambil dari METEOSAT (Cyclone Bingiza-Madagascar)

DOWNLOAD SINI

*bertaubatlah kamu selagi pintu taubat belum tertutup (mati)
*peringatan ini juga untuk diri sendiri!
*macam entri super panjang jer...
*entri lain mengenai meteorologi rujuk di sini
kuyie

Dari Timur hingga ke Utara,
Dari Utara hingga ke Selatan,
Dari Televisyen hingga ke Laptop,
Dari 999 hingga ke blogspot,
Dari blogspot hinggalah dot com (.com),
Dari kes jenayah hinggalah kes Pondan,
Dari Teratak Maya hinggalah Bersama Mazidul.

Terima kasih, Terima kasih, Terima kasih Bro Mazidul.
Tersenarainya dalam Sahabat Blogger II (Bersama Mazidul) sudah lama diimpikan.
Akhirnya!! tersenarai.

Makluman untuk semua. Entri ini ditujukan khas kepada Bro Mazidul Akmal Sidek. Seorang jurnalis yang tidak asing di Malaysia. Tanyalah Mat rempit, Mat Bangla, Mat Genster, Mat Cetak Rompak siapa Mazidul Akmal Sidek (sila tunjuk gambar) Pasti Kenal!!!! Kepada yang masih tidak mengetahui blog bro mazidul (walhal dah ada di list blog seblah kanan blog) sila click header blog Bersama Mazidul di bawah (broadband slow, terpaksa batalkan utk upload header tersebut) sini.

*broadband sangat slow, tetapi mengagahkan diri menulis entri ini khas utk beliau.


kuyie

Ya Allah, Kau selamatkanlah umat Islam yang berada di mesir dari segala kezaliman.

Ya Allah, Kau jatuhkanlah musuh-musuh Mu di Bumi Mesir itu dengan mudah.

Ya Allah, Kau berikanlah perlindungan kepada semua umat Islam di Bumi Mesir.

Ya Allah, Kau kuatkanlah semangat-semangat Pelajar Malaysia di sana.

*Semoga semua sahabat handai, saudara se islam di Bumi Mesir selamat hendaknya.
*Semoga Cik Wanie yang sedang belajar di Mesir juga dijauhkan dari malapetaka di Mesir. Cik wanie merupakan blogger yang terawal yang gua kenal kat dalam blog.
*Hosni Mubarak sudah banyak menggadaikan Islam. Sudah tiba masanya beliau mengundurkan diri sebelum lebih ramai lagi yang terkorban...Dasar bersahabat dengan Israel..Inilah natijahnya!!!!!
kuyie

Related Posts with Thumbnails