salam...mmmm..br aku dapat menulis hari ni...ape2 pon aku rase hari2 yg berlalu adalah hari tg terbaek yg pernah aku lalui(huahuahu)..poyo siaw....

cerita pagi(sebenarnya da tengahari)
mmmm..aku pegi skolah mum aku....bwk kwn ku sekali(si topek)...lalu bendang sawah, tali air, pokok nyior, tgok lembu, burung bangau, lalang, rumput, n bnyak lg flora fauna kampung. hahaha...
org yg xblik kg mesti dengki ngan aku kn...hahaha.....sampai kt sekolah...aku paku dinding n gantung tempat penghadang sinar mentari... ni sume ntok mengelakkan 'anak2' makku kepanasan....mmmm pastu si topek sambung melukis....hebat siot lukisan dia.....
kt bwh ni aku letak gmbar2 yg menarik sepanjang perjalanan aku ke TBK Nur Hidayah (taufiq wal Hidayah)hahahahaha.....

.....menuju ke destinasi.....



flora dan fauna nan indah



seniman pelukis artifak unggul...

cerita petang...
hmmmm....petang hari lg besh...hahaha..kaco suro(bubur asyura).....
hanya gambar menceritakan segala-galanya.....walaupun aku br perasan yg  kita sebenarnya da bulan Safar 1430H....apepon layannnnn....


....sebelum....

....selepas.... (ape lg makan la.....)


Dikala senja menjelma......
huh....habis je kaco suro(2 pon xhabis g-curi2 blik)....hahahaha.....terus pergi kt Gallery Tengku Anis yg bersempadan dengan Thailand (Tak Bai)....sje nk tgok chaya matahri di ufuk senja....hahaha...mesti mu dengki ngan aku Nel...hahahaha....ape  lg....layan gambar....


Gallery Tengku Anis dari pandangan menara



cahaya mentari di kala senja



mmmm bersebelahan Tak Bai Thailand

mmm...aku rse da ckup untuk entri kali ni....kalo nk layan gambar klik Gallery....sekian...timo kaseh....

pening...aku pening....

argh...gile2.....aku xtido lg gara wat asgment 'kak yam'.......da la tulis tangan...cm nk seksa aka blas dendam je kt kitaorang.... kalo aku pikir lama2 pasal bnda ni bleh jd gile pale otak aku.....tensen...tensen....soklan pendek...tp nk tulis jwapan..keren tgan aku...da la lme xmenulis(menunjukkan aku sekarang sdg bercuti-jrg2 je menulis) hahahaha....mmmm sib baek la de blosawang(blog yg bersawang) aku.


mmmm.... da lme aku x upload gmbr kt dlm nih...bukan aku xnak..tp bila cucuk je connevtion kt laptop aku....terus xjd...giler punya laptop...da la td wat hal....tiber2 ade password....pening aku pikir nk hilangkan password tu cmne...sib bek ader member aku...timo kaseh ade(adam)...demo terbaek tulo kawe ari ni.....

malas da aku nk tulis.....

gambar ni aku tujukan khas ntok HARITH yg xder duit nk beli rokok

p/s: amaran dari TerAtak Maya "merokok membahayakan kesihatan"

mmmm.tension aku mikir kn template ntok blog aku...puas aku ejas...still error...ape nkbuat aku bukan budak IT tp aku po ad ilmu IT(ikut terlintas)....
mmmm...
selamat tinggal untok ternakan pertama aku kt blog ni...Si Ganjil....Si Ganjil telah hilang dr Teratak Maya...mungkin dia fed up xder orang selalu vie aku punyer blog...hahahahaha...sian kt Si Ganjil....
nmpknyer entri kali ni da terkeluar dr landasan...aku nk citer keluar dr era kegelapan....mmmtgok r blog aku...da xgelap seperti dulu....harap2 ape yg aku plannning menjadi.....
KITA lawan Blog Borneo......hahahahaha

aku gilakz...

salam...perhatian...blog ini ditutup but sementara waktu.....segala kesulitan amat dikesali...adios amigos carlos.....huahuahuahua........abes blog aku jeng......

Insan Kesepian....

sepi??????
sunyi???

sian kt ko...hahahahaha......time cuti2 ni xblik....duk sowang kt maidam.....hahahaha......mmmmmm da lame aku nk update blog nih....tp mse xder....bapak bizi aku....tp asgment 'kak yam' still tertanggoh lg...hish...kak yam...kak yam.....
mmmmm seminggu ni aku blik umh....pon agak boring.....sib baek mkn tanggong...huhu....mkn kenyang kt umh beb...hahaha..sian kt budak 2 mkn meggi jer kt maidam...
mmmm...esok fam aku nk berangkat ke thailand....melawat sedare yg skit...harap2 dia cpat sembuh....harap2 fam aku pun selamat blik ke msia....aku xikot....malas nk buat pas....ader mase n ketika pergi jgk aku kt sne...jumpa kembar kot...mmmmm

planning ntok esok....
td aku ader trima msg dr kwan ak...katenyer diaorang nk pegi r.panjang...jalan2..ish...macm nk ikut....tp aku xder transport... tenggiling WMP 2 mlas la plak aku nk bwak....tetibanya hujangggg(kate org tganu)...xke bermandi hujan.......harap2 aku planning yg terbaek ntok esok.....mmmmm n aku harap aku dpt gak jumper kwn2 lame aku time cuti nih...xkira r laki @ puan....lamo doh aku xjupo set mu weh....haahahaa

p/s: entri ni ditujukan khas untuk HARITH....(kasik kamooo dengki sama aku)

selamat datang....

gilo wooooo....tepat0237 aku tulis entri ni....xkan gile nmenye....k aniwei aku nk ucap selamat dtg kt si ganjil....binatang ternakan kt teratak aku ni....mmmmm da lama x mencuci teratak ni dari sawang labah2.....hukhuk....sok ad quiz...meteorologi....ntah pape ntah....
argh...nk tdo tp alang2 ade tenet kawan nye berok beng...terus sambau....hahahaha...sory deh blako....

pilihanraya kecil p036 k.t....
tahniah wat calon pas menang majoriti bpe ribu ntah....aku malas nk bce paper...tahniah gk untok calon bn...kalah lg....xde rezeki...mungkin kamooo xseswai jd wakil rakyat ntok kali ini....mmmm.....

palapes?????
pe citer terbaru....banyak2....ader artikel...ade perbarisan tahunan n ader mess night...hahahahaa...pkai bengkong la ku gamaknyer......td ade rehesel....penat gler....pas smayang magrib...tido...makan....semyang isya'...bangun...wat lab report...toxic...smpai terbatok2 aku....bnyak sgt bacteria....pastu study...xmsok paper....layang blog senior2...hahahaha...bagoz gler diorang nih.....skung aku tulis entri....habis....
aku tido dulu...time kaseh tuan punyer berok beng n pisi n....pok loh....arigato.....

kejadian.....

@mail01salam....arini 6 jan 2009...bmkne 4ari aku last update blog ni......msh sm spt yg lalu.....msh xde yg menyedari kewujudan blog yg bersawang di maya ini......huh....agak tseksa rsenye bila "keyboard" aku ni rosak.....nk post entri ni pon aku pkai "on-screen keyboard"....punya fanatik pd blog......argh.....sbnnye ak tgh tunggu turn untuk beiki laptop ni......lmbtnye lok......
mmmmmm.......ntok entri kali ni gk.....ak nk tulis dcn yg k da decide nk wat practical kt PHN...Pusat Hidrografi Nasional kt Kelang.....bmkne ak kne prac kt slah satu base msia navy kt dui niiii.....hrp2 k xditaj ngan trok kt sne......mmmmm psal FYP.....ak pon da tpikr.....ak nk gabungkan atra heav metal n mangrove.....Terima kasihYA ALLAH....n thanks kpd mne2 insan yg sedikt sbanyk beri idea pd ak..ak harp projek ni bjaya tana d msalah....amin.... k r da longuh tgn den ni...jmpe len kali.....wsalammmm senyum la weh....
:pompom:

2 januari 2009

salam....ari ni 2 januari 2009 bermakna dah 2 ari kita menjangkau ke taun baru....alhamdulillah masih dpat bernafas pada tahun baru......ape yg aku nk citer arini.....pening....dilema....ado belako....sibo tok keno.....kata ore kelate....den poning....xtaw nk koba cmne......sem ni....aku rasa aku agak sibok.....semester yg menentukan segala-galanya.....mmmmmmm.....sem ni aku ne pilih 2 perkara penting sepangggggjjjjjjanggggggg (memang agak panjang) aku belajar kt cn.....aku ne pilih tempat Latihan Industri(LI) a.k.a praktikal......n aku ne pilih tajuk Final Year Project(FYP).....gile palo aku nok mikir banyok bendo....nk pikir ko palapes lg.....huh...sapo taw suoh aku terjebak ngan benda ni sumer......

PRACTICAL.....
ade 2 tempat yg sku konfius....antara nk pegi atau tak pegi....YA ALLAH...tolonglah hambamu ini.....aku bingung....ke mana harus aku pergi......argh.....aku nekad.....ahad ni aku tentukan kemana harus aku melangkah....ketimur(memang aku kt pantai timur), ke barat, ke selatan, ke utara......atau ke barat daya.......

Final Year Project.....
ni satu hal yg aku kne pikir.....FYP......next week da ne bg tittle.....ape yg terbelenggu kt kepala aku adelah HEAVY METAL......n ade sorang meng'offer'kan aku wat mangrove......Heavy Metal or Mangrove.....giler2......aku da xtaw nk pikir macammane......cpatnye mase berlalu.....

demikian hal aku untuk sem ni......


....AKU DALAM DILEMA.....

Related Posts with Thumbnails